19 April 2013

how E & L meet each other?

"arrrrghhh"
ni salah satu respon dari bebudak yang amik kursus undang-undang..tapi ade jugak yang akan kate,
 "eh blaja law bessttt laaaaa" 
(sila tgu tahun akhir ye bg sape2 yang berkata sebegini hehe) 
tapi apa-apa ilmu pun semua tu dari Allah, belajarlah kerana Allah, bukan semata2 untuk berjaya di dunia sahaja. akhirat kene fikir jugak ye:) law ni boleh kira sbg the hardest course in art stream la..and medic lak the hardest course in science stream..medic ok, bukan engine haha setuju tak? betoooool. tak caye ce amik law / medic hahaha..I emphasis on these courses sebab ade kisah yang nak diceritakan..tapi tak fokus dekat medic students,,just focus on law students and engine students...let's!

alkisah, di sebuah universiti, dua kos ni memang sangat susah nak bertembung. sebab satu kos di hujung utara dan satu kos lagi di hujung selatan..memang sangat2 jauh..if bertembung pun kebarangkalian tu hanyalah 5% perhaps? tu pun if pergi ke centre or either of them jalan2 jenguk kulliyyah ataupun ade program dekat kulliyyah mereka..macam kulliyyah engine, banyak program bagus2 yang dibuat di sana..and ramailah students dari pelusuk universiti menjejak kaki ke sana termasuklah law students semata2 ingin menghadiri program2 tersebut..ada satu situasi yang membolehkan kedua2 kos ni berpeluang tuk bertaaruf antara satu sama lain iaitu di kelas..kelas ape kalau dah kos berlainan??haa inilah ketentuan Allah..bukankah Allah swt mencipta umatnya untuk berkenalan antara satu sama lain? :) di universiti tersebut, semua pelajar dikehendaki mengambil subjek2 yang tertentu regardless of what their courses are. and for that subjects, the students will be regarded as students of the university and not specifically students of the respective kulliyyah.. in other word, it means dalam satu kelas tu macam2 jenis kulliyyah ade..hs/benl/laws/engine/arkitek/akauntan and so on.. di sini lah bertemunya dua kos yang dari hujung pelusuk dunia ni..:)



TO BE CONTINUED...

1 comment:

Maisy Mustapa said...

who's the ir sistahh???? XD