12 December 2012

I Got My Strength Back:)

assalamualaikum,,

alhamdulillah berkesempatan update belog lepas sekian lame,,,insyAllah akhir bulan ni bermula lah final exam bagi seluruh warga pelajar UIA,,waaaah cepatnye mase berlalu..tup tap tup tap dah nak masuk tahun keempat dah ana:) *tetibe gune ana*..melihat kawan2 dah grad sejak dua menjak ni, rase jelez tu ade di hati.."seronoknyee"...tapi ana habis lambat lagi:) lagi dua tahun insyAllah...takpe lambat grad dalam menuntut ilmu,,selagi mane boleh tuntut kita tuntut ye,,tuntut ilmu tu kan ibadah,,ilmu dapat, pahala pun dapat...insyAllah:) plus,,tuntut ilmu dengan kawan2 dari seluruh pelusuk negeri ni adalah satu rahmat...nilai persahabatan tu sangatlah berharga bagi ana,,lepas grad nanti masing2 akan pulang ke kg halaman..kedah, perak, sabah, kolumpo dll...tambah2 ana yang duk kelate ni, meme xtau bilo la lagi nok jupo:)..especially y duk sabah,,subhanallah jauhnye...jadi, selagi ade mase, luangkanlah masa bersama mereka,,:)

sejak akhir2 ni, penulis sangatlah sensitif,,sakit, sedih semua perasaan ade kecuali marah,,dengan erti kate lain, emosi tak berapa nak stabil..workload yang berlebihan penulis masih boleh bertahan,,tapi kalau ade masalah dengan hati, hanya Allah je yang tahu..susah penulis nak ungkaikan di sini..ape yang boleh penulis katakan, sakit bila ada insan yang menoreh parut yang sudah tersedia ada di hati ni sampai berdarah balik...ramai yang mengatakan penulis ni kuat orangnya...ye penulis kuat,,tapi kadang2 kekuatan tu ade tahapnya..even ada kawan yang sanggup menghulurkan bantuan,,"please, juz let it be",,jangan balas kejahatan dengan kejahatan..penulis akan tetap berpegang dengan kata2 ni sampai bile2,,innallaha ma'ana:)

kelemahan penulis membuatkan penulis teringatkan keluarga...penulis memang macam ni..bile ade je masalah,,rumah la jawapannya..seriously tahap sekarang memang tahap-yang-tak-boleh-tahan,,,sangat2 nak balik rumah jumpe dengan semua abah ma adik kakak abang,,,merekalah satu2 nya kekuatan yang buat penulis bertahan sampai sekarang...dan alhamdulillah, Allah dengar doa penulis and He sent mum here...

"kakcik, we are on da way to putrajaya"

ni mesej y penulis dapat dari adek malam 2 hari yang lepas..terima kasih ya Allah,,,:'(...rasa macam nak peluk ma and cerite semua masalah...huhu alhamdulillah kelmarin cuti dan penulis berkesempatan jumpe dengan beliau and adik2,,tenangnye hati, sungguh :)..bercerita sakan dengan mami, tentang abah di rumah (miss abah), kakak2 dll...gembira, jujur sangat gembira...melihat mami gembira melayan telatah cucu2nya di rumah kakak,,kisahku penulis pendamkan dulu,,taknak buat mami risau,,since mami dah tau final exam dah dekat,,semangat, dorongan dan doa tu dah lebih dari cukup untuk penulis membina kekuatan balik...terima kasih mami..:) dapat jumpe mami sehari je,,since rabu (hari ni) ade kelas, n weekend ni macam tak dapat balik sebab ade group practical for first aid class...hukhuk,,

matlamat sekarang memang nak fokus kat final exam, buat betul2 dan lepas tu pulang ke rumah...dating ngan kakak2 n abang2,,lepak ngan mami,,sembang ngan abah,,and gadoh ngan adeq...:):):)..insyAllah akan ku bawa hadiah yang bermakna untuk keluarga nanti..insyAllah..:)

*scenario: abah tanye ma bile abg ipar nak balik rumah sebab abah nak suh abang ipa panjat pokok manggis(alhamdulillah pokok manggis berbuah dengan lebatnye di rumah:) )..the reason why abah tanye sebab abah tak reti nk panjat pokok..comel:)..nampaknye penulis kene cari someone yang reti panjat pokok manggis so that he can be friend with abah:):)...

kelantanese called buah manggis = buoh seto ;)

Yup, Allah memang dah bagi yang terbaik,,
insyAllah ketentuan Allah ni akan jadikan ana aka penulis insan yang lebih baik ;)
sayang Allah, keluarga dan sahabat ^_^

3 comments:

Anonymous said...

igt mbo xreti ko ukah pokok seto 2...hahaha (cer teka sapo)

miss kasyah said...

haha sapo ni?mije?

miss kasyah said...

xpong belim,behi stalker ambo ngeh3